15 Ekim 2012 Pazartesi

Asmalı Refik


 
Asmalımescit'teki Refik, benzerlerinden yemeklerinin lezzetiyle ayrılan bir restoran. Duvarlarda bir sürü Atatürk resmi, müşteri kitlesi turist ağırlıklı. Biraz tuzlu ama hakkını veriyor.
Mekanın sahibi Refik geçen sene vefat etmişti, araştırırken kendisi hakkında şu bilgileri buldum; Refik Bey, her sabah 11 gibi dükkana gelir, hemen bir çorba içer, ardından masaya 11:20 civarında ilk kadehini koyarmış. Geceye kadar ardarda rakıları yuvarlar ama asla sarhoş olmazmış, her müşteriyle sohbet edermiş ve inanılmaz bir bilgi birikimine sahipmiş.

Gelelim yemeklere; meze olarak patlıcan biber kızartma, patlıcan salatası, fava, kavun, beyaz peynir ve tarama söyledik.
Hepsi çok taze ve lezzetlilerdi. Özellikle kırmızı havyar ile yapılan tarama, Refik'in özel lezzetlerinden. Patlıcan biber kızartma fotoğrafta da görüldüğü gibi kıpkırmızı domates sosluydu.








Karidesi bir zeytinyağlı limonlu söğüş olarak, bir de tereyağlı pulbiberli olarak geldi.
İkisinde de boyut olarak jumboya yakın karidesler çok lezzetliydi.



Yaprak ciğer yanında soğanı ve domatesiyle çok hafif ve incecik.
Yağı üzerinden akmıyor, tam kararında,o yüzden de ağır gelmiyor, löp löp gidiyor :)
Ana yemek olarak balık yerine ortaya 2 porsyion ızgara köfte, pirzola ve ev yapımı patates kızartması söyledik. Hepsi o kadar güzeldi ki, anında midelerimizde yerlerini aldılar, fotoğraflarını çekmeyi unuttum :)
3 kişi mezeler ve yemekler, 3 tek rakı ve 1 şişe Kavaklıdere Selection şarap ile adam başı 90 TL tuttu.

4 yorum:

  1. adam o kadar içmeye çok bile yaşamış :) R.I.P Refik olsun artık oranın adı

    YanıtlaSil
  2. nedense 90 küsür yaşına kadar gayet sağlıklı yaşamış çok bilgili amcaların hepsi akşamcı oluyor, rakıya aslan sütü demeleri boşuna diil galiba..

    YanıtlaSil
  3. Nasıl leziz nassıl! Denemek lazım mutlaka, Bu arada tanışmak istersen, http://missinem.blogspot.com/, hediye çekilişim devam ediyor.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. kesinlikle denemek lazım :)
    blogunu keşfe çıktım bile :)

    YanıtlaSil