5 Eylül 2012 Çarşamba

My Dürüm




Amerikan Hastanesi'nin karşısına küçücük bir dürümcü açıldı birkaç ay önce. İlk defa bugün denedik ve gayet başarılı bulduk. Önce yukarıdaki ızgarada etin yağıyla ısıtılmış lavaşlar geldi yanında ezme ile birlikte. Hoş ayrıntılar bunlar, her yer düşünemiyor maalesef.






















Sonra bu çok kibar tabağın içinde dürümümüz geldi. Bir special dürüm, bir de çöp şiş dürüm söyledik. Special dürümün içine bonfile parçaları, kimyonlu kırmızı biberli bir baharat karışımı, eritilmiş kaşar ve ceviz parçaları konulmuştu. Güzeldi ama bence baharat biraz fazla kaçmış, etin tadını öldürmüş, ama yine de gayet yenesi bir dürümdü.
Çöp şiş bence daha başarılıydı, etler iyi pişmiş ve yumuşak, içinde çok alengirli başka bir malzeme yok.
Dürümlerin en güzel tarafı, lavaşlarının muhteşem basılmış ve çıtır çıtır olmasıydı, çoğu dürümcüde lavaşı anca şöyle bir ısıtırlar. Fiyatlar da fena değil; special dürüm 12 TL, çöp şiş dürüm 12,5 TL.



6 yorum:

  1. Nusr'et e giderken bi anda dürümcüye düşmen biraz düşündürüo beni açıkcası :)

    YanıtlaSil
  2. Adsız, kim olduğundan emin olmamakla birlikte tahmin ediyorum sanırım.
    Gurme insan için önemli olan lezzettir fiyaaatı değil, ayrıca kereviz sapını söylemeden koymayalım : )

    YanıtlaSil
  3. hahahaha :))) kereviz sapıyla garsona verdigin ders mi olsun yoksa saloonu blogunda yazicagin ve kalabalık kitlere ulaşıcagin mi :) benim adım adsız diil ama sen kendinin ne olduunu biliosun :)) ...sı

    YanıtlaSil
  4. ...sı yazmasan ... sı olduğum için anlamıcaktım iyi oldu : )Yemek blogumun seviyesini bi daha kereviz sapından aşağı düşürmeyeceğine söz verirsen sana da elfindunyasında yer verip kitlelere adını duyurabilirim adsız, hadi yine iyisin :))

    YanıtlaSil
  5. bu da tabi elfindunyasinin reklamini yapmakta kullandigin bi yöntem olsa gerek :)

    YanıtlaSil
  6. ee o da mesleğimizin bir getirisi müdür bey ;)

    YanıtlaSil