27 Ağustos 2012 Pazartesi

Best Omlet Ever


Tadı damağımda kalan Marmaris tatilimden sonra beni nispeten avutan haftasonu yazlık kaçamağımda yediğim bu efsane omletten bahsetmek istiyorum. Yaratıcısı Öznur ablamdır, kendisi bu kadar basit bir yemek nasıl bu kadar lezzetli olabilir sorusunu sordurttu bize.
O da Club Med'in açık büfe kahvaltısında yapılan karışık omletten feyz almış.
Kesinlikle uzun Pazar kahvaltılarını şenlendirecek bir omlettir.
Gelelim yapılışına;

Evet sayın seyirciler, öncelikle 2 orta boy patatesi küp küp doğrayıp derin yağda kızartıyoruz ve bir kenara ayırıyoruz.
Ayrı bir tavada küp küp doğranan yarım soğan, tereyağı ve tuz ile iyice kavrulur; küçük küçük doğranan yeşil biberler ilave edilir. İsteğe bağlı miktarda doğranmış domatesler eklenerek karıştırılmaya devam edilir.
En sevdiğimiz marka sucuktan(benimki Apikoğlu) küçük küçük doğrayarak karışıma ekliyoruz, biraz pişince sert bir peyniri doğrayıp ekliyoruz. (örneğin izmir tulumu, mihalıç peyniri)
Peynir hafif eriyince, son olarak 3-4 adet çırptığımız yumurtayı ve daha önce kızarttığımız patatesleri aynanda ekliyoruz. Şöyle bir karıştırıp yumurtalar çok fazla da katılaşmadan altını kapatıyoruz.
Afiyet olsun, sevgiler.

1 yorum:

  1. bu omleti deniycem gercekten cok lezzetli bir tarif: secimlerinizi begenerk izliyoruz..

    YanıtlaSil